Otthoni bőrápolás

Ebben a cikkben az otthoni bőrápolásról szeretnék néhány szót szólni, illetve néhány tévhitet helyretenni.

Első és legfontosabb, hogy mindenki legyen tisztában a bőrtípusával kapcsolatban, mert mindennek ez az alapja. Erről külön-külön találsz infókat az oldalamon, bár néhány még feltöltés alatt áll. Ha az alapján nem sikerül megállapítanod, írj nekem privátban, vagy e-mailben (mynameisnicole88@gmail.com) és segítek, vagy pedig menj el kozmetikushoz arckezelésre, ő úgyis a diagnosztizálással fogja kezdeni, és akkor meg tudod majd kérdezni, sőt, azt is, hogy mit használj a bőrödre.

Miután ez megvan, és beszerezted a szükséges cuccokat, máris sokat tettél bőröd állapotának javítása érdekében.
forrás: http://www.jeancoutu.com/
Reggelente arctejjel vagy valamilyen kíméletes lemosóval tisztítsd meg az arcod, majd langyos vízzel öblítsd le, és óvatosan itasd fel róla a vizet (ne dörzsöld a bőröd!). Ezután kenj hidratáló krémet az arcodra, ami megfelelő hatóanyagokat tartalmaz, és védi a kiszáradástól. Napsütéses időszakban fontos, hogy tartalmazzon a krémed uv szűrőt is! Majd jöhet a smink, de mindenképp várd meg, amíg a krém beivódik a bőrödbe.

Este lefekvés előtt mindenképp távolítsd el a sminket! Erre alkalmasak az arctejek, nem szükséges feltétlenül sminklemosót venned. A nedves törlőkendő is nagyon jó megoldás erre, viszont utána arctejet is használj, mert a kendő nem távolít el mindent, csak a smink nagy részét! Lemosás után jöhet az arckrém, szérum, szemkrém.

Ha nem használsz sminket, a tej és tonik használata ilyenkor is szükséges, mert napközben az arcodra rakódott szennyeződést el kell tüntetni. 
forrás: http://www.discoverityourself.com/
Hetente egyszer használj bőrradírt, ezt ajánlatos arctej után használni, majd utána tonik, mert a maradék szemcséket el tudod vele távolítani. Ha alapos akarsz lenni, gőzölheted is az arcod, nyugodtan lehet illóolajat tenni a vízbe, esetleg a kedvenc teafilteredet, így kellemessé teheted azt a néhány percet. 5-10 percig gőzölj, ez arra jó, hogy felpuhuljon a bőröd, kitáguljanak a pórusok, így a hatóanyagok mélyebbre jutnak a bőrbe. Ezután tegyél fel egy pakolást (szintén bőrtípusnak megfelelően), hagyd az arcodon 20 percig, mosd le, és tégy hidratáló krémet.

   Fontos! Ne radírozd az arcod gyakran, mert pont ellenkező hatást érsz el vele, mint amit szeretnél: vagy túl száraz, vagy zsíros lesz, mivel a bőrnek van egy természetes megújulási folyamata, amibe nem szabad beleavatkozni. Így ha sokat radírozod a bőröd, túlszárítod, amire úgy reagál, hogy zsírosítja magát, így a szárazság mellett még fényleni is fog, amit nagyon nehéz kezelni.

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése