Nyári lábápolás

Nyáron a lábunk szem előtt van, ezért fontos, hogy mindig ápolt legyen. Hogyan érhetjük el ezt? A bejegyzésből kiderül :)
A téli lábápolási cikkben leírtak nagy része itt is érvényes, a művelet lépései ugyanabból állnak, csak kiegészülnek még néhány dologgal :)

Eszközök:

 • lavór, 
 • habfürdő/tusfürdő/fürdősó, egyszóval bármi, amit bele szeretnétek tenni a vízbe
 • törölköző
 • körömvágó csipesz (olló helyett ezt ajánlom, főleg a pedikűrös körömcsípőt a kialakítása miatt)
 • sarokreszelő: fém és "papír" felületű
 • lábápoló krém, körömágy olaj

forrás: google

Kezdjük:

 1. kellemes meleg vizet engedjünk, még akkor is, ha a nagy melegben inkább hideg vízzel hűsítenétek magatokat. A bőr és a köröm megfelelően csak meleg vízben tud felpuhulni. Én nyáron valami mentolos dolgot szoktam a vízbe tenni, pl. mentolos Baba tusfürdőt
 2. 10-15 perc áztatás után alaposan töröljétek szárazra az egyik lábat, amelyikkel kezditek a műveletet (az ujjak között is!)
 3. körömformázásnál nagyon figyeljetek rá, hogy megfelelően vágjátok le a körmöt, ne maradjon éles sarok, mert fájdalmat, kellemetlenséget okoz, és könnyen benőhet. Túl mélyen se vágjátok be, mert azzal is csak ártani lehet. Aki nem biztos a dolgában, vagy benövésre hajlamos a körme, inkább menjen el egy pedikűröshöz, aki szakszerűen megcsinálja a körömápolást, és ellát hasznos tanáccsal, hogy otthon hogyan csináld magadnak. Ha végeztél, egy finom szemcséjű reszelővel simítsd le az éleket.

 4. a talp bőrének ápolásánál itt is először a fém reszelővel dolgozzatok, majd jöhet a "papír" durvább fele, majd a finomabb. Nagyon fontos, hogy otthon ne használjon senki pengét vagy szikét, mert nagyon tönkre tudja tenni a bőrét vele (személyesen láttam már nem egy ilyet), amit utána már csak pedikűrös tud helyrehozni, nem kis munkával és idővel. Akinek repedezett a sarka, feltétlen menjen vele szakemberhez, otthon ne álljon neki!
 5. miután mindennel végeztetek, krémezzétek be a lábat. Én nyáron nem ajánlom a hagyományos krémeket, sokkal inkább balzsamot, vagy gélt használjatok, amik pillanatok alatt beszívódnak, és nem csúszkál a talpatok a papucsban. Ajánlatos szintén a mentol vagy citrus tartalmú termék használata. Lábspray-t is nyugodtan fújhattok.CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése