2015. január 8., csütörtök

Mai menü: tésztasaláta

Mint mindennek, ennek az ételnek is rengeteg variációja van, most bemutatom nektek a kedvencemet.


Hozzávalók:
tészta személyre szabott mennyiségben, én most fél zacskóval főztem, ebből kijött 4 adag
kb. 250 gr fagyasztott vegyeszöldség
4-5 virsli

Tartár:
1 ek mustár
ennyi tésztamennyiséghez egy kis doboz tejföl
1 tojás (elhagyható, helyette tehetünk bele egy ek majonézt)
pici olaj, hogy selymes állagú és könnyen kikeverhető legyen
ízlés szerint porcukor
csipet és bors

Elkészítjük a tartárt:
Minden hozzávalót jól elkeverünk (nekem kézzel is sikerült, de akinek könnyebb, használhat robotgépet). Hűtőbe tesszük.


Kifőzzük a tésztát, majd a főzési idő arányában hozzátesszük a zöldségeket, majd a karikára vágott virslit. Miután leszűrtük, tegyünk hozzá egy csepp olajat, és jól keverjük el.
Kész is :)


Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése