Utazás tervezés

Itt a jó idő, sokan már most kimozdulnak a szabadba, elmennek kirándulgatni. Ha ti is olyanok vagytok, mint én, hogy szerettek mindent előre megtervezni, akkor ez a cikk nektek való.
Először is a legfontosabb az út megtervezése:

  • Mi a fő cél?
  • Milyen látnivalók vannak azon a helyen?
  • Milyen látnivalók vannak a környéken?
  • Milyen látnivalók vannak útközben?
  • Ha több napra tervezünk, nézzük át a környékbeli szálláshelyeket, és ha tehetjük, foglaljuk le előre a szobát.

Ha ezek megvannak, tegyük a helyszínek sorrendbe. Fontos: tájékozódjunk az esetleges nyitvatartásokról!
(ha a kutyánkat is magunkkal szeretnénk vinni, jól nézzünk utána, hogy hova vihetjük be)
Ha valahol belépőt kell fizetni, minden helyszín mellé írjuk oda az összeget, így a végén könnyű lesz összesíteni.
Fontos továbbá, hogy útközben hol van mosdó, bolt, kávézó, stb.
Külföldi út esetén nézzük át mindenki személyes iratait.

Ha kocsival utazunk, ajánlom figyelmetekbe a Tankolás kalkulátor, valamint a Waze applikációkat okostelefonra. A Tankolás kalkulátor nagyon részletes, minden szempont benne van, ami számít. A Waze pedig az általam eddig használt legjobb gps alkalmazás, a lehető legnaprakészebb, hisz maguk a felhasználók szerkesztik, így előre láthatjátok hol van dugó, útakadály, stb.

Ezután következhet a csomagolandó holmik összeírása:
személyes iratok, gyógyszerek, zsebkendő (törlőkendő),  szendvicsek, harapnivaló, víz, személyes higéniai dolgok, váltóruha (ha véletlenül összepiszkolódna), kézfertőtlenítő.
Ha több napra utazunk: hálóruha, tisztálkodószerek, pipereholmik (tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, dezodor, arclemosó, arckrém, testápoló, fésű), eltöltött napnak megfelelő számú alsónemű, papucs, több szett ruha, telefontöltő.

Ha több napra utazunk, megkérhetünk egy rokont, szomszédot, ismerőst, akiben megbízunk, hogy nézzen rá a lakásunkra, öntözzék meg a virágot, etessék meg az állatokat, stb...
Ez esetben fontos még, hogy zárjuk el a gázt, vizet, és húzzunk ki minden elektronikus eszközt a konektorból, amit csak lehet, valamint a hűtőszekrényben ne maradjon romlandó étel!

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése