Szoláriumozás

Ha ti is tavasszal kezditek a szolizást, mint én, vagy esetleg sosem próbáltátok még ezelőtt, akkor ez a bejegyzés nektek szól.
Amióta szolizok, mindig tavasszal kezdem el, hogy nyárra szép színem legyen. Pedig télen is fontos (lenne) a szolizás a D-vitamin pótlása miatt, bár sokan ezt megoldják vitamin kapszulákkal (tudjuk ugye, hogy a D-vitamin többek között fontos az immunrendszerünknek, aktiválja a sejteket, szerepet játszik az allergiás ekcéma és allergiás asztma kialakulásának megelőzésében).

Forrás: Google

Szolizást évszaktól függően bármikor el lehet kezdeni, de mindenképpen jobb nyár előtt, hogy felkészítsétek bőrötöket az erős napsugárzásra.

Legfontosabb a világos bőrűek számára a fokozatosság. Aki könnyen leég a napon már tavasszal is, nagyon figyeljen oda magára! Használhat szolikrémet vagy rendes naptejet is, figyelve, hogy mindenhova kerüljön krém. A szolizást 4-5 perccel érdemes kezdeni, eleinte kb. 5 naponta, majd mehettek akár heti kétszer is. Mikor már van kis színetek, a perceket is lassanként emelhetitek 1-2 perccel. Ha már elértétek a kellő színt, heti 1 alkalom is elég lesz a megtartásához. Időtartamban viszont 10 perc fölé ne menjetek!

Következzenek a világos bőrű, könnyen barnulók, ide tartozom én is. Ti is használhattok krémet, ami óv a megégéstől, nem hagyja a bőrt kiszáradni. Ti kezdjétek 5-7 perccel, szintén maximum 5 naponta. Az ismétlést és a perceket 2-3 alkalom után lehet emelni. Ajánlott maximális időtartam heti 1 alkalomnál 15 perc!

Végül pedig a sötétebb bőrűek: első 2 alkalom 7 perc, majd szépen fokozatosan mehettek fel 15-17 percig.

Nagyon fontos, hogy szolizás előtt és után egy nappal ne gyantáztassatok, és arctisztítás után legalább 2 napot várjatok! Ez mindenkire vonatkozik bőrtípustól függetlenül. Azt pedig talán említenem sem kell, hogy sminkben TILOS szolizni (és természetesen napozni).

Szoli utáni teendők: nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljátok, hidratáljátok a bőrötöket. Heti 1x testradírozás az egyenletesebb szín eléréséhez, és naponta fürdés/zuhanyzás után testápoló használata elengedhetetlen!

Kellemes kikapcsolódást és szép színt kívánok mindenkinek!

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése